Denne siden omhandler hvordan personvernskolen.no samler inn og bruker informasjon om besøkende.

Ansvar

Senter for IKT i utdanningen driver personvernskolen.no og er ansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av denne nettsiden. Relevante opplysninger og informasjon deles med våre samarbeidspartnere Utdanningsdirektoratet, Datatilsynet, slettmeg.no og Senter for rettsinformatikk. Firmaet Escio er leverandør for teknisk drift og vedlikehold av nettstedet.

Webanalyse

For å gjøre personvernskolen.no så god som mulig, benytter vi statistikk for å analysere bruken av nettstedet. På denne måten kan vi forbedre og videreutvikle nettstedet, samt rette opp feil.

Vi innhenter vanlig besøksstatistikk for personvernskolen.no. Google Analytics blir brukt som analyseverktøy. Verktøyet gir oss informasjon om blant annet hvor mange som besøker nettstedet, hvilke sider som er mest besøkt, hvor lenge besøket varer, hvilke nettlesere som brukes og hvilke nettsteder de besøkende kommer fra. Ingen av opplysningene brukes til å identifisere enkeltpersoner. Informasjonskapslene og statistikken benyttes kun i forbindelse med drift og videreutvikling av personvernskolen.no.

Opplysningene anonymiseres og brukes ikke til annet enn webanalyse.

Informasjonskapsler

Personvernskolen.no benytter informasjonskapsler (cookies). Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på maskinen din. De fleste nettlesere er stilt inn til å godta informasjonskapsler. Du kan blokkere informasjonskapsler eller bli varslet når en informasjonskapsel lagres på datamaskinen din. Mer informasjon om dette finner du i hjelpefunksjonen i nettleseren din.

På personvernskolen.no finnes følgende informasjonskapsler:

Webanalyse: Informasjonskapselene _ga og _gat benyttes for webanalyse (Google Analytics). De viser unike besøkende, brukersesjoner og hvor trafikken kommer fra. Varigheten på _ga er 2 år og _gat er 10 minutter.

Andre: Informasjonskapselen PHPSESSID innholder sesjonsinformasjon som kan brukes av publiseringssystemet. Holder ikke personlig informasjon.

Eksterne lenker

Lenker på personvernskolen.no kan sende deg videre til andre nettsteder. Vi gjør oppmerksom på at disse nettstedene kan ha andre regler for personvern enn det som er oppgitt her.