Denne siden inneholder en oversikt over kurs og ressurssider innen informasjonssikkerhet og personvern som kan være relevant for deg som jobber i skolen.

Lynkurs i personvern og informasjonssikkerhet

Når fikk du sist opplæring i informasjonssikkerhet og personvern? Nå får du gratis skreddersydd lynkurs i informasjonssikkerhet og personvern for lærere og andre ansatte på skoler.

Lynkurset består av noen moduler som du kan få tilsendt på e-post. Det tar 2-5 minutter å gå gjennom én modul. De kan gjennomføres på en datamaskin, nettbrett eller smarttelefon. Etter at du har registrert e-postadressen din kreves det ikke noe brukernavn eller passord for å gjennomføre lynkurset. Det er heller ingen kostnad knyttet til kurset, og påmelding skjer ved at du klikker på linken nedenfor og registrer epostadressen din.

Informasjonssikkerhetskurs for ledere

DIFIs elæringskurs "Er det sikkert" er et kort og konsist elæringskurs om informasjonssikkerhet for ledere. Det å ha fokus på informasjonssikkerhet er avgjørende for å tilfredstille kravene som stilles til kontroll i personopplysningsloven. Dette kurset gir ledere en innsikt i hvordan informasjonssikkerhet påvirker virksomhetens mål, hvilket ansvar lederen har og hvorfor informasjonssikkerhet kan være et nyttig verktøy.

Andre ressurser

Du bestemmer

Dubestemmer.no ble relansert i 2015 og inneholder undervisningsopplegg om personvern og digital dømmekraft for aldersgruppene 9-13 og 13-17. Her finner du filmer, fagtekster og diskusjonsoppgaver innen personvern og informasjonssikkerhet.

Datatilsynet

Datatilsynet har laget egne nettsider for personvern rettet mot barn, unge og skole. På sidene finnes veiledingsmateriell,spørsmål og svar, rapporter etter tilsyn og en rekke linker til nytte resurser.

Slettmeg.no

Slettmeg.no er en råd og veiledningstjeneste for personer som føler seg krenket på nett. Siden inneholder en rekke veiledere og det er i tillegg mulig å kontakte tjenesten for å få bistå med teknisk hjelp og rådgivning om hvordan en best bør gå frem for å få fjernet uønskede opplysninger på nett.